Tessa Online

  • Website
Tessa Online

Tessa Online is al jaren mijn site. Het afgelopen jaar heb ik onder een steen geleefd. Niet letterlijk natuurlijk, alhoewel me dat vaak aantrekkelijker lijkt dan in mijn huis zijn. Maar goed, het is een lange tijd geleden dat ik mijn website heb voorzien van een update. Ik vraag mezelf voortdurend af wat het nut van mijn site is en ik ben er nog niet uit. Waar wil ik heen met Tessa Online?

De laatste keer dat ik namelijk met mijn website, Tessa Online, bezig ben geweest, was ruim een jaar geleden. Ik schaam me diep. Mijn excuus: werk, studies, te veel leuke hobby’s en totaal niet weten wat ik met mijn site wil doen. En dat weet ik eigenlijk nog steeds niet. Ik heb geen zin om er de zoveelste onderwijssite, haaksite, handletteringsite of bulletjournalsite van te maken. En in scenarioland ben ik nog compleet onbekend, en zijn mijn scenario’s ook nog niet verfilmd (waarvan ik van de meeste trouwens ook niet filmwaardig vind).

Maar wat wil ik dan met mijn website? Welke bezoekers wil ik trekken? Moet ik er toch maar een soort van ratjetoe van maken? Portfolio’s aanmaken waarin foto’s staan van dingen die ik heb gemaakt m.b.t. haken, handletteren en schrijven? Waarin ook downloads komen van patronen of “kleurplaten” die ik zelf heb ontworpen? Ga ik het blog gedeelte gebruiken om de bezoekers te laten weten welke dingen nieuw zijn in de portfolio’s? Of zal ik deze (ook) gebruiken om een soort van columns te schrijven? Ga ik dit überhaupt volhouden?

Ik heb eerlijk waar totaal geen idee of het me lukt de discipline op te brengen om de website up to date te houden. Vorig jaar begon ik ook weer vol goede moed om iets van mijn website te maken, maar het resulteerde weer in een, niet zo zeer teleurstelling, maar meer een ondergeschoven item. De kans dat dit weer gaat gebeuren is vrij groot. Vooral omdat ik er te veel verschillende dingen op wil zetten. Zal ik eerst beginnen met elke maand een kleine column publiceren? Elke maand, omdat ik naast dit, ook nog mijn huiswerk heb voor de Schrijversvakschool en voor de opleiding tot Intern Begeleider. Tips neem ik graag ter harte. Behalve de discipline, hoe krijg je het voor elkaar om van je website toch een redelijk succes te maken?

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon0
Tweet 20

Geef een reactie