De opdracht was om een interview af te nemen bij een medestudent en hier een element uit te nemen. Hier voegde je twee verzonnen elementen aan toe. En dat alles in max. 400 woorden.

 

Ze vertrekt

Julian kijkt de kamer rond. Hij ziet hoe zijn ouders vol ongeloof naar Eline staren. Naomi kijkt van Eline naar hem en dan naar hun ouders. Langzaam zien ze het ongeloof plaats maken voor verbijstering en Julian ziet duidelijk dat ze niet blij zijn met de keuze van z’n zus. 

Net als hij, gingen zij ervan uit dat Fernando de zoveelste vakantieliefde zou zijn. Ze hadden het hooguit een jaar gegeven. Niets blijkt minder waar. Inmiddels zijn ze ruim twee jaar samen en is ze zelfs bereid te emigreren naar Quito, Equador, om met hem te gaan samenwonen. Zijn zus, Eline, met wie hij het absoluut niet kan vinden, gaat eindelijk het huis uit. Ze vertrekt zelfs naar de andere kant van de wereld. Hij moet moeite doen om de grijns, die te verschijn wil komen, tegen te houden. Hij weet dat zijn ouders hem het niet in dank zullen afnemen, als hij zijn genoegen laat blijken dat zijn oudste zus het plan heeft om naar middle-of-nowhere te vertrekken. 

Al van jongs af aan heeft hij moeite met Eline’s gedrag. Zij is van mening dat ze als oudste kind van het gezin, de meeste rechten heeft. Of te wel, ze vindt dat ze alles kan maken. Ze is een bron van onrust in huis en iedereen moet zich maar aanpassen aan madam haar wensen. Hij herinnert zich nog goed hoe Eline als dertienjarige probeerde hun nieuwe oppas om haar vingers te winden. Tot haar grote frustratie trapte de oppas daar niet in. Sindsdien past hij zich niet meer aan en doet hij wat hij wil. Hierdoor zijn er regelmatig fikse ruzies tussen hen gaande, waarbij hun ouders en jongste zus de lieve vrede proberen te bewaren en als bemiddelaars optreden. Iets wat negen van de tien keer gigantisch mislukt.

Hij zucht en bereidt zich vast voor op de onvermijdelijke woordenwisseling die zal komen. De ‘nee, je gaat niet’ van hun ouders tegen de ‘ja, ik ga wel’ van Eline. Hij snapt niet, waarom ze haar niet willen laten gaan. Het zou voor veel meer rust in huis zorgen. Niemand die meer het gevoel heeft op eieren te lopen en op Eline’s tenen te trappen. Figuurlijk natuurlijk, hoewel hij soms met het idee rondloopt het een keer letterlijk te doen. In gedachten wenst hij Fernando, de beste man -wat heeft hij zich op de hals gehaald-, veel succes. Hij is benieuwd wie er daar in het huishouden gaat koken. Fernando heeft hij het nooit zien doen, en zijn zus bakt er niets van. Hij grijnst.